onze Strategie

Don’t miss your wave …

Blue ocean strategy is about creating uncontested market space. Too many companies are
swimming in the red ocean of bloody competition where there is limited room for real growth. The
image of the vast blue ocean conveys the infinite possibilities for profitable growth that exist with
this strategy.
Professor W. Chan Kim, co-auteur van 'Blue Ocean Strategy: How to Create Uncontested Market Space and Make the Competition Irrelevant'

Cirque Du Soleil, Apple, EasyJet, Senseo van Philips, André Rieu: bedrijven uit zeer diverse sectoren die elk megasuccessen boekten. Hun gemeenschappelijke factor? Een geheel eigen kijk. Elk van deze bedrijven benaderde de markt op een andere manier dan hun directe concurrentie. Zij zochten naar innoverende oplossingen en/of businessmodels. Om te slagen, zochten zij een eigen plek op de markt. Sterker nog: zij creëerden die plek voor zichzelf.

Hetzelfde streefdoel heeft Blue Oceans Investments. Daarvoor volgen we een strategie die op onze leest gemaakt lijkt: de Blue Ocean Strategie, voor het eerst beschreven door W. Chan Kim en Renee Mauborgne. Traditionele businessplannen worden volgens ons te zeer gestuurd door wat de concurrentie voorschrijft. Een concurrentie die de markt regeert met een mentaliteit van ‘erop of eronder’. Een oceaan vol haaien die jagen op hetzelfde idee, met heel wat bloederige gevolgen. Dit noemen we het concept ‘Red Ocean’.

Stelt u zich in plaats daarvan een oceaan voor vol eindeloze mogelijkheden, die erop wachten ontdekt en benut te worden. Een wereld van vrijheid met alle kans op slagen. Een ‘Blue Ocean’. Nieuwe markten, of nieuwe marktsegmenten bepaald door hertekende grenzen. Een markt waarin alleen uitzonderlijk goed genoeg is.

Don´t compete with your rivals, make them irrelevant
W. Chan Kim en Renee Mauborgne

Our Commitment

Management support as well equity support

Blue Oceans Investments wil op een gebalanceerde manier mensen, ondernemers, creatievelingen aan de gang zetten. Speelt u met een businessidee dat u verder vorm wilt geven? Dan kunt u dit aan ons melden via onze website. Blue Oceans Investments zal nagaan hoe groot de slaagkansen van uw idee zijn en toetsen of we door onze krachten te verenigen de beoogde doelstellingen kunnen realiseren. In hoeverre uw idee past bij onze vier core values, zal een belangrijke criterium zijn bij onze beslissing.

What we bring to the table

Not only money, but also coaching

Blue Oceans Investments zet een eigen team in voor de begeleiding van uw start-up. Onze holding stapt mee in het bedrijf en deelt de risico’s. Wij zorgen eventueel voor het risicokapitaal en de nodige financiering. U krijgt de nodige support van een makkelijk toegankelijk mangementteam dat zich even sterk zal engageren voor uw bedrijf als uzelf. Een persoonlijke aanpak voor een gezamenlijk succesnummer. Voor IT, marketing, salesdevelopment& innovatie, finance en legal hebben we de juiste mensen aan boord.

WHAT WE ARE LOOKING FOR IN YOU

Sustainable leadership

De uitvinder/ondernemer wordt zaakvoerder van het start-upbedrijf. Het team van Blue Oceans Investments is er voor support, advies en opstart. Ons uitgangspunt: de man met het plan wordt er beter van. Doelmarkten voor nieuwe businessmodellen zijn velerlei. Het aanboren van nieuwe markten met nieuwe producten is een essentieel tandem.

Ons uitgangspunt: de man met het plan wordt er beter van
Ludo Gielen
css.php