Een groot deel van mijn professionele carrière heb ik in alle uithoeken van de wereld vertoefd. Van de meest paradijselijke oorden tot de meest schurftige achterbuurten. En telkens kwam er één onoverkomelijk punt naar voren: heel vaak was de mens verantwoordelijk voor het in stand houden of de degeneratie van die plekken.

Hier en nu, in het begin van de 21ste eeuw, heeft de mensheid ook de verantwoordelijkheid over de nabije toekomst van deze planeet. Ofwel trachten we onze aarde min of meer in stand te houden als een leefbare omgeving ofwel gaan we verder op de ingeslagen weg en laten we de verloedering doorwoekeren. Eigen aan een mens, een land, een maatschappij gaat bijna iedereen momenteel nog voor eigen fortuin. Zonder na te denken over de gevolgen voor de volgende generaties.

Blue Oceans is een initiatief dat daar tegenin gaat, het bredere plaatje ziet, durft verder te denken en niet alleen een snelle maar vooral een duurzame en verantwoorde oplossing zoekt op gebied van energie, milieu, sociaal evenwicht en de globalisering kan ik alleen maar toejuichen. Net zoals ik dit project – het ondersteunen van die durvers – toejuich. Ik zou immers graag mijn zoon een bewoonbare en leefbare planeet achterlaten. Opdat ook hij de kans zou krijgen af en toe nog een stukje paradijs te ontdekken.

Filip Dewulf - Internationale Tennis Speler
http://sport.be.msn.com/nl/tennis/thegraveyard/